Jeg heter Tommy Amundsen, født 1951 og oppvokst i Markveien på Grünerløkka, eller «Grønnløkka» som jeg sa den gangen – og nå. Jeg gikk i læra som reproduksjonsfotograf, og kjøpte mitt første Minolta speilreflekskamera for første lærlingelønna. Jobbet på Allers fra 1974 til 1985, som grafisk designer, og var freelance-fotograf på fritiden. Jeg leverte aktuelle bilder til Allers, bl.a. «Finn 7 feil», Kvinner og Klær, bl.a. «Finn 5 feil», Se og Hør og diverse aviser og tidsskrifter. Sort/hvit-negativene har utrolig nok overlevd x antall flyttinger, og har flere ganger holdt på å bli kastet.

Da en kamerat kjøpte en skanner, fikk mine gamle negativer et nytt digitalt liv. Jeg begynte å legge ut bildene på forskjellige Facebook-sider, og responsen var enorm. Flere ønsket at jeg skulle skrive en bok om bildene mine. Problemet var at jeg har mistet all info om de 40 år gamle negativene mine. Etterhvert som jeg la ut bildene, kom det nyttige og stedsangivende kommentarer.

Bok ble det. Jeg kom i kontakt med Terje Børjesson, som har en ganske så lett og løssluppen penn. Boka heter: «Grünerløkka – Gatelangs med kamera og noen bakgårdsbetraktninger uten slips og pensko fra Grønnløkka og omegn» Boka fikk rosende omtale av bl.a. Anders Giæver i VG, Vegard Velle i VårtOslo.no, og Ole Gunnar Olsen i Vi Menn med flere. Vi har bare noen få bøker igjen, så send meg en mail eller melding, hvis du ønsker en bok.

Etterhvert ville noen kjøpe kopier av bildene som var i boka, dermed var jeg igang med VINTAGE-FOTO.no